Jandacka_foto.jpg

Pracovník: prof. Ing. Jozef Jandačka, PhD

Katedra: Katedra energetickej techniky

Kancelária: BB 317

tel.: +421 41 513 2859

e-mail: jozef.jandacka@fstroj.uniza.sk

Konzultačné hodiny: utorok 13:00 – 15:00

ORCID ID: 0000-0002-4029-0538

Web of Science Researcher ID: ABB-7743-2020

Scopus Author Identifier: 6507359476

VUPCH: Odkaz na VUPCH

Najvýznamnejšie publikácie: Najvýznamnejšie publikácie

Riešené projekty: Riešené projekty

Profesijný rast: Profesijný rast

     Prof. Ing. Jozef Jandačka, PhD. Pedagogicky pôsobí na Strojníckej fakulte Žilinskej univerzity v Žiline, Katedre energetickej techniky od roku 1984. Od svojho pôsobenia na univerzite zabezpečoval viacero predmetov z oblasti energetickej techniky, vykurovania,  plynárenstva, obnoviteľných zdrojov energie a zvyšovania energetickej efektívnosti. V súčasnosti sa rámci svojej pedagogickej pôsobnosti zameriava hlavne  na oblasť energetických strojov a zariadení a reguláciu tepelných zariadení. Počas svojej pedagogickej praxe prednášal a viedol cvičenia vo viac ako dvadsiatich predmetoch. Garantuje inžiniersky študijný program technika prostredia a doktorandský študijný program energetické stroje a zariadenia na SjF, ŽU v Žiline.

     Vo vedeckovýskumnej činnosti sa zameriava na oblasť výskumu zdrojov tepla, znižovania energetickej náročnosti, spätného získavania tepla, prenosu tepla a hmoty. Má dlhoročné znalosti a skúsenosti s prípravou a participovaním na riešení domácich, ale aj zahraničných projektov. Podieľa resp. podieľal sa na viac ako 30 projektoch (APVV, VEGA, KEGA, EkoFOND, operačný program Výskum a Vývoj, Vzdelávanie, operačný program cezhraničnej spolupráce SR-ČR 2007-2013, Interreg V-A SR-ČR 2014-2020). Má dlhoročnú spoluprácu s praxou v oblasti vývoja, merania a posudzovania zdrojov tepla, termodynamických systémov a zvyšovania energetickej efektívnosti.

     Je autorom/spoluautorom: 10 vedeckých monografií, 4 vysokoškolských učebníc, 9 článkov CC, 10 úžitkových vzorov a viacerých článkov (viac ako 600): v zahraničných a domácich vedeckých časopisoch a v zahraničných a domácich zborníkoch. Počas svojej profesionálnej kariéry získal viacero ocenení.

     Je autorizovaný inžinier SKSI v kategórii inžinier pre technické, technologické a energetické vybavenia stavieb, odborne spôsobilá osoba pre certifikáciu budov pre profesiu vykurovanie a príprava teplej vody a odborne spôsobilá osoba pre vypracovanie energetických auditov. Je členom rady Slovenského a naftového zväzu, člen-expert komisie pre akreditáciu laboratórií a skúšobní pre SNAS, člen Spoločnosti pre techniku prostredia a Slovenskej komory stavebných inžinierov. Pravidelne prednáša školení Európsky inžinier v energetike v oblasti Kombinovaná výroba elektriny a tepla.

© 2022 Strojnicka fakulta. Všetky práva vyhradené.