kantova.jpg

Pracovník: Ing. Nikola Čajová Kantová, PhD.

Katedra: Katedra energetickej techniky

Kancelária: VC 3.17

tel.: +421 41 513 7637

e-mail: nikola.cajovakantova@uniza.sk

Konzultačné hodiny: utorok 08:00 – 09:00

ORCID ID: 0000-0002-7529-036X

Web of Science Researcher ID: AAE-3973-2021

Scopus Author Identifier: 57194760802

VUPCH: Odkaz na VUPCH

Najvýznamnejšie publikácie: Najvýznamnejšie publikácie

Riešené projekty: Riešené projekty

Profesijný rast: Profesijný rast

  Ing. Nikola Čajová Kantová, PhD. výskumne pôsobí na Výskumnom centre Žilinskej univerzity v Žiline od decembra 2020. Od septembra 2023 pôsobí aj pedagogicky na Katedre energetickej techniky na Strojníckej fakulte Žilinskej univerzity v Žiline, kde realizuje cvičenia a vybrané prednášky z predmetov Zdroje a premena energie a Centrálne zásobovanie teplom. Počas svojho doktorandského štúdia sa podieľala na príprave a realizácii cvičení z predmetov Termomechanika a Mechanika tekutín. Bola vedúcou 2 diplomových a 3 bakalárskych prác, oponentkou 2 diplomových a 2 bakalárskych prác.

V rámci svojej vedecko-výskumnej činnosti sa venuje hlavne analýze palív a redukcii emisií so zameraním na tuhé znečisťujúce látky pri spaľovaní tuhých palív. Výsledkom jej systematickej práce je množstvo kvalitných vedeckých publikácií vrátane 16 publikácií evidovaných v databáze Current Contents Connect, jednej vedeckej monografie, jednej vysokoškolskej učebnice, taktiež riešení pre technickú prax vo forme 4 úžitkových vzorov a vedecká medzinárodná spolupráca. Celkovo má však aktuálne zaevidovaných 74 publikácií v Univerzitnej knižnici Žilinskej univerzity. V súčasnosti je zodpovednou riešiteľkou projektu VEGA s názvom Energetické zhodnocovanie produkovaného odpadu v súvislosti s pandémiou COVID-19 prostredníctvom peliet ako alternatívneho paliva. Aktívne sa podieľa aj pri riešení ďalších projektov.

Počas svojej kariéry absolvovala niekoľko zahraničných stáží alebo pobytov, napríklad na Silesian University of Technology v Poľsku, Gdańsk University of Technology v Poľsku a VSB - Technical University of Ostrava v Českej republike. Získala ocenenie Vedec UNIZA do 35 rokov  v roku 2022 udelené rektorom Žilinskej univerzity v Žiline a v roku 2023 sa stala víťazkou súťaže Cena za transfer technológií na Slovensku 2023 v kategórii INOVÁTOR/INOVÁTORKA z dielne Centra vedecko-technických informácií SR. Na základe dosiahnutých výsledkov v oblasti vedy a výskumu jej bol v roku 2023 priznaný vedecký kvalifikačný stupeň IIa.

 

© 2022 Strojnicka fakulta. Všetky práva vyhradené.